Verblijf in Abisko
Door: Bert
Blijf op de hoogte en volg Bert
02 Januari 2024 | Zweden, Abisko
Beste lezer(s)
De nacht(en) kom ik goed door. Het is rustig in de STF Fjall station. Perfect georganiseerd door de STF organisatie. Hier starten veel wandelaars of gaan met de trein of bus weer naar huis.
Openbaar vervoer is prima geregeld in Zweden. Alleen de afstanden zijn een dingetje. Wandelend over de pad zijn kilometers maar er zijn soms geen wegen tussen de meren en rivieren. Omrijden 100 of 200 km komt geregeld voor. De busdiensten rijden wel maar echt alleen maar in de ochtend of middag. Dat heb ik ook gemerkt onderweg. Op tijd opstaan...? Ik rust fijn uit. Opgestaan om 07.45 uur. In de nachtelijke uren wel weer een cracker moment. Dat krijg je na zo'n wandeltocht. Het lichaam is nog ingesteld op zoveel mogelijk energie opsparen en als er energie is dit zoveel mogelijk aanvullen. Ik kan heerlijk uitrusten en langzaam afkicken van het wandelen. Inmiddels ben ik de enigste op de kamer. Iedereen is weg. Stil in de ochtenduurtjes vertrokken?? Na ontbijt ben ik met Michel naar de ravijn gewandeld. Diepe smalle ravijnen waar het rivierwater zich doorheen perst. Verder gewandeld naar het vogel reservaat. Het meer is zichtbaar. Meer?? Het lijkt wel een zee. Het grootste meer van (noord)Zweden. Het is mooi rustig weer. Het is enigszins bewolkt. Temperatuur inmiddels 15 - 20 graden. Heerlijk zonnetje soms. Veel foto's gemaakt en ongeveer 2 uur gewandeld. Voor de lunch weer terug. Lunch is inbegrepen bij de STF overnachting. Dat is ook wel fijn. Wist ik nog niet. Heerlijke middag warme maaltijd. Mijn energie weer aanvullen voor de rest van de dag. Na de lunch enkele kleding stukken wassen, want je kunt niet dezelfde kleding blijven dragen?? Of wel?? Ik denk dat onze medewandelaars cq bezoekers in de STF gaan klagen over stank overlast. Het is ook wel fijn om heerlijk gewassen en gedroogde kleding te dragen. Fijn voor de komende dag(en). In de middag naar de supermarkt gewandeld. Een flinke wandeling. Zeker met een volle tas(je) op de terugweg. Ik heb boodschappen gedaan voor de komende 2 dagen. Dan zien we wel weer. Het diner is weer top. Pasta met ratatouille. met desserts. Veel fruit. Ik besluit mijn rugzak met extra bagagezak de ondersteuning bus in te doen. Klein rugzakje voor de terugreis. Dan heb ik niet veel bagage bij mij voor de terugreis per trein en vliegtuig. Goede optie volgens mij. We zien wel hoe het e.e.a. loopt. Komt tijd komt raad.
Deze dag is al weer voorbij. De dagen vliegen echt voorbij. Ik ervaar nog geen verveling en vermaak mij prima.
Ik pleeg nog wat onderhoud aan mijn wandelschoenen. Ze hebben het flink te verduren gehad. Schoonmaken en invetten. Ze hebben het goed gedaan. Geen blaren of ongemakken. Wat een top Meindle wandel schoenen (Model Borneo maat 42,5 half hoge schoenen...). Duitse schoen degelijkheid en zeer duurzaam. Prima schoen(en) voor een wandel avontuur in deze Zweedse wildernis. Houdt er rekening mee dat U door riviertjes moet stappen waarbij net niet het water in je schoenen loopt. (tip).
Op naar mijn volgende verslag?? Tot later...
Bert