Santiago de Compostella vandaag bereikt.
Door: Bert Gorter
Blijf op de hoogte en volg Bert
17 September 2014 | Spanje, Santiago de Compostela
Na 840 km gewandeld te hebben vanuit het uisterste punt Portugal Capo sao Vincente naar de U bekende aankomstpunt Santiago Spanje even rust. Afgelopen dagen heel fijn en zonder blessures doorgekomen. Vele avonturen beleefd die ik later per dag zal verslagen met enkele foto´s. Helaas onderweg weinig verslagen kunnen maken via deze website waarbenjij.nu maar via facebook toch enkele berichten kunnen verzenden.
Afgelopen dagen heel veel geluk gehad met het weer, want ik heb maar enkele buitjes gehad. Mijn poncho enkele keren gepakt en zo wandeld mijn tocht vervolgd.
Vele contacten gehad met onder andere een bekende belgisch schrijfster Monica van Leke. Zij heeft een boekje geschreven een pelgrimstocht op hoge hakken....Ben voornemens dit boekje uiteraard eens te kopen en te lezen. Ze is inmiddels met haar vijfde boek bezig. Zij was nu bezig met de camino Portugal vanaf Porto.
Het is vandaag de 17e en 25 september zal mijn vlucht terug zijn naar Nederland. Ik heb voor mezelf nog een wandeltoetje, want ik kan natuurlijk niet zomaar stoppen met wandelen. Ik moet even ontwennen en daarom een klein wandeltochtje THE Fisterra-Muxia way. Een wandeling van ongeveer 4 dagen 90 km naar de Atlantische kust van Spanje Finisterra. Het absolute nulpunt van de camino´s.
Mjin km teller zal dan staan op 919 km wandelplezier.
Morgen lekker uitslapen en heerlijk onstspannen rustdag. Na deze vele dagen wandelen en drie rustdagen tussendoor wel verdiend volgens mij.
Santiago is genoeg te doen. Ook heeft NL een huiskamer bij het pelgrimsbureau, waar vrijwilligers zijn om gesprekken met NL pelgrims aan te gaan. Er is een bierbrouwerij en enkele mooi musea. Ook zondag is er om 12.00 uur een mis waarbij de namen van aangekomen pelgrims genoemd worden. Een bijzonder dienst die ik een keer wil meemaken. Voldoende om tijd te vullen hier tot de 25e....
Blijf mij de komende dagen nog even volgen, want ik wandel nog even door.......
Fijne dagen en wellicht tot spoedig ziens...
Pelgrim Jacob Elbertus onderweg naar Finisterra.
17 September 2014 - 21:54
Carrie:
Wauw Bert, wat een prestatie! Gefeliciteerd. Loop nog maar even lekker door en geniet van al het moois om je heen. Ik denk dat de Fisterra-Muxia weg inderdaad een heel lekker toetje zal zijn. Zo wordt dit wandelavontuur van jou een mooi compleet geheel. Dus heel veel plezier nog de komende dagen.
17 September 2014 - 23:25
Ans Zonneveld:
Dag Camino- Pelgrim-Bert,
Van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie, heb je 'gewoon'weer gedaan en gelopen.
Ik weet nog echt een paar jaar terug dat je deze route wilde gaan doen......................Is het nu achter de rug, geniet van deze prestatie en nu op naar THE Fisterra-Muxia way,
groetzzzzz uit het west-friese Blokker van Engel en Ans. -
18 September 2014 - 09:37
Marielle:
bert, wat maak je toch een mooie dingen mee, wat fijn dat je dat ook deelt, het laat echt een hele andere kant van het leven zien. al die uren doorstappen zal jou vast ook andere inzichten geven.
Een bijzondere wereld, de wandel en pelgrims wereld.
veel succes, geniet van je welverdiende rust.
groetjes Mariëlle -
18 September 2014 - 22:18
Johan Arp:
hallo Bert
Super dat je de reis weer voltooid hebt
Bedankt voor het delen van jouw belevenissen
geniet van deze nieuwe mijlpaal en een goede thuisreis straks
Zie je in Purmerend
Groeten