Uitwerking dagboek Pelgrimsroute Japan 29-10/2018
Door: Bert Gorter
Blijf op de hoogte en volg Bert
25 April 2020 | Japan, Uwajima
Wat heb ik heerlijk geslapen in dit SUPER HOTEL en wat een heerlijk ontbijt. Dan begint je ochtend echt perfect 06.30 uur. Wel opstaan om 05.45 uur.
Ik moest even wachten op het ontbijt en mijn rugzak even wegzetten bij de receptie. Geen rugzakken in de eetzaal. Maar ik heb hier het lekkerste ontbijt gehad van mijn pelgrimstocht (lees ik). Misschien dat er nog een lekkerder ontbijt komt, maar ik heb heel goed en lekker ontbeten. Een mooie start van de volgende wandeldag. Dit hotel kan ik een ieder aanraden als U wel het geld ervoor over hebt. Ik ben goed uitgerust en mijn been spieren lijken iets minder stram en pijnlijk. Het is even weer opstarten. Het is fris buiten. De temperaturen kunnen langzamerhand lager worden. Het is inmiddels bijna november!! Het is een graad of 10. Ik zie een bord die dit aangeeft. Mijn jasje aan dan maar. Ik volg weer de wandelroute langs route 56. Deze weg slingert door het landschap en gaandeweg de ochtend wordt het weer heel druk op deze weg. Wederom lawaai, stof en uitlaatgassen. Het is een kustroute en heel druk. Het is inmiddels maandag 29 oktober 2018. Ik besluit niet allerlei zij routes te nemen, maar langs deze weg vlot door te gaan wandelen. Dan ben ik vlot klaar met dit deel van deze route. Onderweg nog een regenbuitje. Hoes over rugzak en poncho aan. Dan weer uit.....en half over mij heen. Dan kan ik de poncho zo weer over mij heen trekken. Even later komt het zonnetje weer tevoorschijn. Ik ga van de drukken route 56 af en kom op de route 379. Goed op de borden gelet om niet verkeerd te wandelen. Je moet echt goed blijven opletten. Ik pak vlot de goede route 379 op en volg verder deze route. Het wordt inmiddels weer warm en het zonnetje schijnt weer uitbundig. Alles weer opbergen. Gelukkig de poncho weer uit. Even drogen over mijn rugzak en ik ga verder. Op dit deel heb ik gelezen dat er enkele slecht overnachtingsplaatsen zijn. Ik ga dus verder. Het is gelukkig nu een rustig stil deel van de route 379. Heerlijk om weer te genieten van de rust en natuur. Mooie paden en bergen om mij heen. Je denkt even aan het thuisfront. Ik wandel ook langs een rivier. Wat een verschil weer met de afgelopen dagen. Zware wandeldagen op asfalt langs hele drukke lawaaierige verkeerswegen. En nu weer plotseling mooie paden en wegen door de natuur. Geef mij dat laatste maar weer. Het gaat goed en ik wandel vlot door. Ik kom straks op route 380 richting de stad Oda. Zou ik daar wat vinden om te overnachten. Ik zie op mijn routeboekje wel een Ryokan Fuji-Ya. Als ik geluk heb kan ik daar overnachten. Zou mooi uitkomen, want ik moet echt de komende dagen gaan beslissen welke route(s) ik naar tempel 44 ga wandelen. Er zijn verschillende routes/keuzes mogelijk. Even goed kijken naar hoogtes-afstand-soort wegen etc. Niet te zware routes door de heuvels...over asfalt. Allemaal keuzes om vanavond te beslissen voor morgen. Omstreeks 15.00 uur kom ik moe maar voldaan aan bij Ryokan Fuji-Ya. Ik heb een kamer. Echter even te laat geboekt voor diner. Het is niet anders. Morgenochtend wel een ontbijtje...Ja wat kan ik nog meer schrijven over deze dag. Ik zit in district Ehime en de bewoners zijn ook hier heel aardig onderweg heb ik nog een Ossetai gekregen. Een pak verpakte worstjes. Zoete vlees balletjes. Dat durfde ik wel onderweg op te eten. Datum erop was binnen deze periode. Japanners willen alleen maar zoveel mogelijk vers eten nuttigen. Dus U kunt onderweg alles echt eten wat U krijgt. Het blijkt een prima herberg te zijn en ik krijg een kamer. Wel weer slapen op de grond. Even matrassen verzamelen en deze pelgrim slaapt weer als een roos vanavond. Plannen voor morgen...op naar tempel 45 Daihoji Morgen weer stijgingspercentage...en hoogte 550 meter. Route 380 afwandelen en dan via weg 33 naar tempel 45. Ik kijk morgen wel. Er zijn nog genoeg momenten om onderweg af te slaan en dan wel een gemakkelijker route binnendoor te nemen. Deze dag pakken ze me niet meer af. Een fantastisch mooie goed wandeldag. Ik geniet weer optimaal van deze pelgrimstocht. We naderen de 800 km?? Morgen maar weer eens tellen. Deze avond is weer voorbij. Zelf schoon...kleding en spullen klaar voor morgen. Morgenochtend vroeg op en ontbijt in de Ryokan.
O Henro San Jacob.