21 wandeldag Ruta La Plata dagboekbeschrijving
Blijf op de hoogte en volg Bert
23 November 2011 | Nederland, Amsterdam
We zijn al weer bij de datum 19 september 2011 22e etappe route planning El Cubo naar Zamorra.
Ongeveer 30 km deze dag of mogelijk nog verder??
Ik lees in mijn dagboek dat het heel koud was deze morgen. VIJF graden. Dat zijn weer heel andere temperaturen in de ochtend. Zo koud dat ik mijn goretex wandeljack aan moet om het niet al te koud te krijgen. Vertrek 07.15 uur. Mooie tijd om te beginnen. Het is net licht geworden. Het redelijk goed geslapen. Goede comfortabele herberg. Het pad begint langs een spoorweg. glooiend landschap. Het lijkt op de paden van de Camino France. Een aantal pelgrims zijn ongeveer tegelijkertijd begonnen en we wandelen enige tijd in elkaar buurt. Iedere wandelaar heeft als het goed is zijn eigen pas en snelheid. Waardoor de groep na enige tijd vanzelf uiteenvalt. De een sneller de andere moet even op gang komen en loopt later iets sneller.
Ik ben gewend om in de ochtend flink de pas erin te hebben en de eerste 3 uren kilometers te maken. Deze ochtend waait er een noordoostelijke wind. Vreemd want de laatste dagen kwam de wind totaal uit de andere hoek. Daarom is het vandaag kennelijk ook zo koud. Het blijft de hele dag fris. Het zonnetje schijnt wel doch je merkt dat ik behoorlijk al naar het noorden gelopen bent. De temperaturen zijn plotseling behoorlijk omlaag gegaan. Het blijkt een lange dag te zijn met hele lange paden. Tussendoor af en toe asfaltweg. Zamorra komt al snel in zicht. Echter het duurt nog wel lang voordat ik er ben. Het is nog 6 km wandelen. Het laatste deel is heel mooi. Een hele mooie brug over de rivier de Rio. Die zou ik nog een aantal keren tegenkomen. Ik loop de stad in en zie de cathedraal. Het is een hele mooie wandeldag geweest.
Omstreeks 14.30 uur ben ik echt in de stad Zamorra. Ik heb nog genoeg eten bij mij. Fruit brood etc.
Ik lees dat ik die avond de stad verder bekeken heb. Wel nog ander eten en drinken ingeslagen voor de volgende dag. Het blijkt een hele mooie stad te zijn. Ik wil uit eten gaan. Diverse restaurants blijken dicht te zijn. Dat valt dus niet mee om iets te vinden. Uiteindelijk toch iets gevonden. Heerlijk menu gegeten om weer energie op te doen.
Bar is nog open om iets te drinken. En dan is het weer tijd om naar de herberg te gaan. Omstreeks 22.00 uur terug om heerlijk te gaan slapen. Ook deze dag was weer een top dag om te wandelen. Niet te heet doch heerlijk fris wandelen.
Niet veel avonturen vandaag, maar dat hoort ook bij deze camino.
Morgen weer een volgende wandeldag.
Groetjes van deze wandelaar.
Bert Gorter
23 November 2011 - 21:00
Anita:
Hoi Bert,
Een rustige maar toch mooie wandeldag. Weer heel wat anders en ik bespeur toch ook wel dat je het prima vond een dagje weer even heel alleen te lopen. Blijkbaar heb je daar dan toch ook behoefte aan tijdens zo'n monstertocht!
Prima toch?
Ook fijn dat de bloedverzengende hitte er vanaf is. Betere wandeltemperaturen in elk geval.
Was weer een leuk verslag om te lezen.
Fijne avond nog.
Groetjes Anita