Allerlaatste verslagje vertaling spaans spreuk
Blijf op de hoogte en volg Bert
07 December 2011 | Nederland, Amsterdam
Dit is echt het allerlaatste verslag over de camino Ruta La Plata.
Jullie hadden nog die vertaling van die spaanse spreuk te goed.
Allereerst voor degene die een beetje spaans kunnen lezen ( - mijn cursisten spaanse les):
De spreuk die ik onderweg tegenkwam was:
Peregrinos a Santiago
El cansanao en tu cuerpo Y a se nota
Y tu cuerpo se esiente al caminar
Pero no des porr adminitista tu derrota
Se valiente y esfuer zate en illegar
Continua con esa fe de peregrino porque esa fe te illevare hasta ese Santo que te absorbe poco a poco a tus destino para disfrutar de s uimagen y su encanto.
Aurque sufras el cansan cio de tus pies. No hagas munca de pereza ni un amago porque orgulloso te encontraras dispues cundo Estes ante la imagen de Santiago.
Compliras lo que habias prometido y sentiras de ti musmo tal proeza que aunque illegues a Santiago ya nendido notaras unos Aires de grandiza.
Ik heb van mijn spaanse lerares Odalis de volgende vertaling(en) gekregen:
Letterlijk:
De vermoeidheid op jouw lichaam is al te zien.
En tijdens het lopen krijgt jouw lichaam het zwaar te verduren.
Maar accepteer geen nederlaag als amnestie.
Wees dapper en blijf jouw best doen om jouw eindbestemming te bereiken.
Ga door met dezelfde pelgrims hoop, want die zal je leiden tot de Heilige die je steeds weer naar hem toe trekt om van zijn afbeeld en charme te genieten.
Zelfs als jij aan voetenpijn lijdt, geef de luiheid geen kans toe want later zal jij heel trots zijn als jij je voor het beeld van de Heilige bevindt.
Jij zal al jouw beloftes nakomen en jij gaat je als een held voelen, hoewel je uitgeput in Santiago zal aankomen, zal je een gevoel van grootheid ervaren.
Vrije vertaling
De vermoeidheid op jouw lichaam is al te zien.
Jij krijgt het steeds zwaarder
Maar denk niet aan ophouden
Wees dapper en ga door totdat jij de eindbestemming hebt bereikt
Hou je vast aan jouw pelgrims hoop , want die zal je blijven leiden naar het afbeelding van de Heilige, die je naar hem toe roept om van zijn charme te genieten.
Geef geen ruimte aan de luiheid, niet eens als jij onder de pijn aan jouw voeten lijdt, want later zal jij trots zijn als jij je voor het beeld van de Heilige bevindt.
Jij zult Santiago uitgeput bereiken, maar ondanks alles zult jij de beloftes waarvoor jij daar naar toe ging waarmaken en een gevoel van heldhaftigheid ervaren.
Odalis hartelijk dank voor de vertaling en dat je ons deelgenoot kon maken van deze mooie pelgrim spreuk. Ik vind deze spreuk heel mooi als afsluiting van al mijn verslagen over de Ruta La Plata.
Ik ga nu de reis van Madrid selecteren als mijn nieuwe spaanse droomreis.......
Nogmaals dank voor uw berichtjes. Ik heb ze allemaal gelezen en vond het heel fijn dat U met meeging op reis.
Ik overweeg mogelijk nog een bijeenkomst te organiseren voor degene die voornemens is een camino te gaan lopen. Dat zal wellicht in 2012 plaatsvinden in de winkel van Guust Westerstraat te Purmerend. U krijgt hierover zeker een berichtje.
Ik heb er met de bedrijfsleider over gehad. U hoort van mij.
Buenos noches......
Pellegrino
Jacob Elbertus Gorter.
08 December 2011 - 07:06
Anita:
Hoi Bert,
Niks meer aan toe te voegen, wat een mooie spreuk.
Misschien tot ziens op de bijeenkomst.
Leuk idee!
Groetjes Anita -
08 December 2011 - 13:58
Johan Arp:
hallo Bert
Zoals we van je zijn gewend heb je het weer netjes afgerond. Tot en met het laatste verslag. Net als destijds met atletiek schuilt er toch een (reis)leider in jou. Mischien een idee voor later ??
groeten
ietsje en Johan -
08 December 2011 - 21:08
Carrie:
Wat een mooi slot van een al even mooie wandelreis! Bedankt nogmaals en tot de volgende keer!
08 December 2011 - 21:34
Peregrinofrans:
Helaas kan ik de link niet volledig hier plaatsen, je zal het handmatig inclusief caminos-a-santiago/ moeten (in)typen.(zoals het er staat) -
08 December 2011 - 21:40
Peregrinofrans:
Ga naar tve.es en vul bij buscar het volgende in:
Nuestros Caminos a Santiago
Veel plezier ermee!