Soms zit het even niet meee...
Door: Bert Gorter
Blijf op de hoogte en volg Bert
25 Oktober 2018 | Japan, Sukumo
Zoals ik wel ervaren heb is iedere pelgrimstocht weer anders. Deze pelgrimstocht wil ik U meenemen met een aantal steekwoorden van wat ik allemaal meemaak!
U kunt het dan zelf wellicht invullen wat ik mee maak...
Wekker 05.15 uur
Ontbijt 06.00 uur
Jas aan koud
Heerlijk wandelen in frisse natuur
Route pijlen volgen
Route boek erbij omdat markeringen ontbreken
Route 56 volgen 15 km langs de weg
Warmte 25 graden
Supermarkt eten kopen en opeten
Drankautomaat aquarius flesje kopen
Rugzak valt op camera...werkt niet meer goed
Geen foto’s maken
Route door stad lastig door ontbreken markeringen
Groene route of rode route
Die route in de bergen is weer bikkelen..
Op ervaring en routeboekje mijn weg vinden naar de tempel
Tempelritueel rust en stilte uitvoeren in witte temple jasje
Een kaarsje voor mijn overleden ouders
Naamslip in tempeldoos deponeren
Stempelboek af laten tekenen en betalen
Wandel verder en neem beslissing over overnachting
Onderweg Sony winkel
Rek - en strek oefeningen
Tape voeten checken
Badhuis..badderen of douchen
Rugzak in orde maken
Diner / ontbijt regelen of supermarkt eten halen..
Wellicht vergeet ik nog een aantal dingen die ik dagelijks verricht.
Er is echt wel veel te doen zo’n wandeldag. Soms duurt een dag lang en soms gaat een mooie wandelroute heel snel voorbij.
Op deze pelgrimstocht zitten alle elementen van doorzettingsvermogen, belastbaarheid, sportief element, comfortzone, taalbelemmering, cultuur ( begin ik redelijk goed door te hebben, ontmoetingen, natuur, water, bergen, onzekerheid route, improvisatievermogen, overlevingservaring etc etc..
Vandaag tempel 40 bereikt en daarmee ook mijlpaal of zeg maar km paal 600 bereikt! Ik ben halverwege mijn pelgrimage!
En dat in 25 dagen. Lig iets voor op mijn schema en dat geeft een rustig gevoel!
Ik ga weer verder langs de kust van Shikoku omhoog naar het noordelijk gelegen gebied. Vraag mij niet wat west of oost is. Ik kijk ‘s-morgens naar de opkomende zon en dat is mijn houvast!
Mijn routeboekje afven toe erbij om niet verkeerd te wandelen. Even checken waar ik wandel...de km’s komen dan van zelf op de eerste uren van de middag! De balans opmaken!
Ik heb een nieuwe camera gekocht. Mijn vrij nieuwe camera is gesneuveld onder mijn zware rugzak! Even een teleurstelling, maar snel een Sony winkel gevonden. Oude camera is definitief onbruikbaar! Een Japans Sony camera meteen gekocht. Alles overgezet en ik kan weer foto’s maken.
Eerst teleurstelling. Vervolgens schakelen en beslissen! Een nieuwe precies dezelfde camera! Alleen met Japanse tekst! Ik ken toch precies de bediening ervan. Geen Engelse taal uitvoering!
Ik ben weer happy en zit nu in een mooi budget hotelkamer. Zojuist gebadderd en gegeten! Een eigen maaltijd!
Kleding weer schoon en droog voor de dag van morgen...een nieuwe wandeldag. Volgende tempel op ruim 50 km.
Twee dagen om erover te doen!
Deze dag is weer voorbij.
Wens een ieder fijne dagen toe.
Ondanks het weer in Nederland..fris en regen?
Hier blijft het nog enige dagen nog warm mooi weer, maar ook hier zal het frisser worden! Herfst ook op Shikoku!
Groet
Bert Gorter
25 Oktober 2018 - 09:56
Anja:
En je kan in NL vast de firnware updaten.... -
25 Oktober 2018 - 14:11
Alex:
Je bent lekker op weg Bert. Tja zo'n camera die stuk gaat is dan weer jammer. Maar vooruit maar weer he..!
Steekwoorden is leuk. Kun je er zelf een gebeurtenis bij denken. Warm mooi weer is hier voorbij .. we gaan richting hagelbuien enzo ..en temperaturen rond een graad of 10 ..(Nu nog 14 graden) . Wat dat betreft is het dar (nu) nog beter .. denk ik. Je komt nu zoveel tempels tegen .. dat je vast voor ons ook wel een schietgebedje kan achterlaten. Zit dat ook weer gebakken! Op pad dus maar naar de volgende tempel. Wandel ze en hou de blaren weg ..Succes en groet uit de Zaan. Alex -
25 Oktober 2018 - 14:38
Hans Logjes:
Bert,
Ik lees met veel plezier je berichten, geweldig wat je doet......ik heb bewondering voor je!!
Succes met je vervolg! -
26 Oktober 2018 - 07:21
Liana:
Hoi,
Soms zit het tegen en soms zit het mee, dat hoort bij het leven. Maar als pelgrim weet je dat het goed komt.
Ik volg met veel plezier je pelgrimage en wens je een goede weg.