Tiende dag afscheid delegatie en vrije dag zelf
Door: Bert
Blijf op de hoogte en volg Bert
04 Mei 2025 | Japan, Yokohama
Hallo beste vriend(en), collega's, familie(leden) en belangstellende(n),
Het is alweer onze tiende dag in dit bijzonder land Japan. Ons ontbijt was om 07.00 uur weer top. Wel weer vroeg opstaan om op tijd daar in die zaal te zijn. We willen echt niet (te)laat aanwezig zijn om afscheid van onze delegatie te kunnen nemen. De groep zal heel snel uit elkaar gaan en wellicht zijn er gisteravond/nacht al delegatie leden naar het vliegveld afgereisd. We gaan het meemaken. We zijn blij dat we nog een paar vrije dagen kunnen doorbrengen. Het programma was gewoon top geregeld en we zijn heel blij dat we dit konden meemaken, maar ook zelf willen we nog wat zien van Japan. Tijdens het ontbijt nog een aantal delegaties leden gezien en merken al dat er een aantal afwezig waren. Uitslapen of al naar het vliegveld??? Zo gaat dat. We komen en gaan weer als vrienden van de IPA uit elkaar. Ieder naar een andere kant van de wereld. Maar we zijn en blijven IPA leden die elkaar ontmoeten en steunen. Ieder IPA lid kan een verzoek doen om bij een bezoek aan een land om support vragen. Dit kan zijn om tips/informatie of zelfs verblijven in IPA huizen over de hele wereld. We hebben er zelf al van genoten. Barcelona, Rome, Florence, Madrid, Porto, Madeira etc. Helaas hebben we in Nederland geen IPA huis meer. Ik was samen met nog twee collega's Richard en Theo beheerder van IPA huis de Kloek in de Beemster. Helaas door te hoge kosten moest IPA Nederland het verhuur van dit huis stoppen. Onderhoud deden we zelf en dat liep enorm op. Een (oud) collega heeft dit van ons overgenomen. Hij is ondernemer en heeft dit huis flink opgeknapt. Het heet nog wel (IPA huis) de Kloek. Vlak bij het bijzondere fort Spijkerboor. De Waterlinie(pad) is daar. Werelderfgoed Beemster.
We nemen na een goed ontbijt afscheid van de organisator de Heer Suzuki. Ook onze Duitse jonge politieagenten nemen we afscheid van. We wisselen onze visite kaartjes met mailadressen en telefoonnummers uit met de intentie dat zij welkom zijn in Nederland als zij deze willen bezoeken. Ook de Canadese delegatie nemen we afscheid van. We hebben met bepaalde IPA leden meer binding dan met andere. Zeker Canadezen heb ik meer mee, omdat ik familie heb in Canada. Ik ben ook eerder in Canada geweest op familie bezoek. Graag zou ik nog een keer terug willen, maar dat komt later...
Dan is het echt afscheid en gaan we terug naar onze hotelkamer om onze rugzakjes te pakken. We moeten weer uitchecken en later weer privé inchecken. We verblijven nog een paar dagen in dit fantastische hotel New Grand (vijf sterren). Even afwachten of we weer zo'n mooie kamer krijgen. De bagage/de rugzakken laten we achter in het hotel. Later blijkt dat deze al naar onze nieuwe kamer is gebracht/ook dat is Japan/wat een service). We zijn nog even in de hotel lobby en nog wat afscheid van enkele delegatie leden. Uitwisseling van spulletjes zoals coins etc.
Wat gaan we doen? We gaan vandaag China Town in. Dat is een gebied dichtbij ons hotel. Dat hadden we al gevonden en we gaan dit gebied helemaal doorheen. Dat wordt wel even slenteren en je kijkt je ogen uit. Allemaal Japanners die ook dit gebied bezoeken en uiteraard enkele toeristen uit diverse landen. We struinen dit gebied helemaal door en gaan winkeltje in / uit en onder de middag uiteraard een heerlijke lunch. Je ziet een leuk restaurantje en hoopt dat het eten lekker is. En dat was het. In Japan kun je ongelooflijk goed heerlijk eten krijgen. Tenminste daar houden wij van.
We genieten van ons verblijf in China Town gebied maar worden op een bepaalde tijd rond 15.00 uur moe. We slenteren zigzag terug naar ons hotel New Grand. We krijgen de sleutel van onze kamer en onzer rugzakjes liggen in onze kamer op de 10e etage. Hoog en droog?? Mooi uitzicht op de baai en cruise schepen in de cruiseschepen kade. Er liggen er twee. We hebben er al enkele zien komen en gaan. Ze blijven maar een paar dagen aan die kade liggen en vertrekken naar hun volgende bestemming. Enorme schepen met heel veel passagiers. We besluiten onze rust te pakken en alle indrukken een plaatsje te geven. Het was heel druk in China Town. Hutje mutje slenteren door dit gebied kost veel energie. We hebben onderweg een bakker gevonden en we besluiten dit op te eten in onze hotel kamer. Morgenochtend nog ontbijt?? Morgen kunnen we uitslapen, want ik heb geen ontbijt geboekt. Fijn zelf iets vinden en kopen om op te eten. Het is ook onze vakantie en we willen een keer een beetje uitslapen. Ook fijn na al die vroege opsta ochtenden. We maken plannen voor de dag van morgen. Bezoek aan een paar tempels in de buurt van ons hotel. Niet verder dan max 1 uur wandelen door de stad. Ik wil graag nog wat pagina's van mijn pelgrim stempel boek vol krijgen. Onderweg kunnen we gelijk wandelend genieten van de stad. Dat gaan we morgen beleven. Deze dag is echt voorbij en we genieten vanuit ons hotelbed nog even van het uitzicht op de verlichte mooie schone stad Tokio.
Onze elfde dag verslag lezen...?
Bert en Norma