Door de bergen richting Santiago
Blijf op de hoogte en volg Bert
11 Oktober 2008 | Spanje, Cacabelos
Het is weer eens tijd voor een up-date.
Vandaag zaterdag 11 oktober 2008 omstreeks 13.30 uur ben ik het stad Cacabelos ingelopen.
Na Astorga liep ik richting de bergen.
Overnacht in Rabanal El Camino.Een engels paar als vrijwilliger ontving ons als vorsten. Een echte engelse tuin. Schone douches, voldoende schone toiletten en niet te grote zalen met stapelbedden.
Het werd een klim dag. Het viel erg mee. Af en toe heel koud onderweg.
Een hele mooie zonsopgang meegemaakt.
Hele mooie foto´s onderweg gemaakt.
Bovenop de berg ontvangen door een vreemd stel zwervers die een bak koffie schonken die zwart als teer eruitzag. Beleefdheidsgetrouw weinig in het bekertje en heel veel melk/suiker.
Verder hele mooie vergezichten en door hele verlaten bergdorpjes.
Hele steile afdalingen naar het stadje Molinaseca. Een verbouwde kerk als herberg. Een hele rustig lange nacht gehad. Weinig pelgrims.
Daarna de volgende dag via de grote stad Fonferada naar het stadje Cacabelos.
Ik heb de route even opgedeeld want de afstanden 32 km en 29 km waren te veel. We gaan de komende dagen namelijk wederom over een bergkam.
Dus drie kortere etappes ingesteld.
Ik heb nog minder dan 200 km te gaan.
Dus minder dan de Nijmeegse vierdaagse. Na de bergen gaan we langszaam lager lopen en wordt de temperatuur iets hoger. De weersverwachtingen zijn in iedergeval goed de komende dagen.
Ik heb deze dagen uitstekend weer gehad. Alleen hoog op de bergen was het berekoud. De goretex jas deed goede zaken.
We zijn in het gebied Galilie. Ik ga morgen beginnen aan de Camino Duro - de zware weg. Flinke stijgingen en soms gevaarlijke wegen oversteken.
Dit is volgens het ANWB boekje, doch mijn ervaring is dat spanje er alles aan doet om het veiliger te maken. Dit door tunnels en bruggen over de snelwegen te maken.
Zoals U merkt geniet ik nog alle dagen van de Camino. Met name het lopen in de bergen trekt mij aan.
Fantastische vergezichten en het onvoorspelbare wat je om die bocht nu weer te zien krijg. We lopen over soms smalle kleine paden op de bergwanden. Ongevaarlijk voor de pelgrims.
Verder vandaag meegemaakt dat een vrouw langs de weg mij zomaar een paprika gaf. Ik had deze nodig voor mijn warme hap vanavond.
Verder groet iedere spanjaard langs de route de pelgrims. Bon camino is dan de bekende groet.
Hele aardige mensen. Je voelt dat zij respect hebben voor alle pelgrims als een soort traditie.
Iedereen doet het en op zijn eigen manier.
Ik groet een ieder vanuit het warme spanje. Tot over een paar dagen.
Adios
Pelgrim
Bert
12 Oktober 2008 - 04:31
Gerard Kukken:
Hoi Bert, na een maand in het buitenland heb ik al jouw laatste berichten ff gelezen. Fantastisch joh, wat een belevenis zo een reis. Ik wens je heel veel wandelplezier en een gezonde binnenkomst. Zo te horen gaat dat wel lukken. Groeten uit Alkmaar.